kitesurfing-woman

Indien je een kite laat versturen, ontvang je, ongeveer 1 week voor de pickup, de volgende benodigdheden in het welkomstpakket: een welkomstbrief, zendingsdocumenten (3), zendingslabels (1 per kiteset), 1 doos per kiteset (deze gebruik je op de heen- en terugweg), een grote plastic zak om de doos tegen eventuele nattigheid van je kite te beschermen (2 zakken per doos als je kite heen en terug gaat) & indien je zending retour gaat, de benodigdheden voor het retour in een envelop. Indien het pickup adres & retour adres niet in Nederland of België is, sturen we je de labels en documenten per email. Je ontvangt dan geen verpakkingsmateriaal, tenzij anders is afgesproken.

Verpakking Enkele reis Retour
Travel Light Type A doos (140 x 36 x 31/29kg) €74,- €129,-

Kites versturen

Wanneer je een kite wilt versturen van Nederland naar het buitenland (en weer terug), ontvang je van ons een doos waar jouw spullen in kunnen. Wij versturen pakketten waar met gemak twee kites en een twintip kiteboard in passen, zolang het totale gewicht niet boven de 30 kg uitkomt. De lengte van je board kan niet langer zijn dan 145 cm en de breedte niet meer dan 44 cm. Bij het inpakken van deze doos is het belangrijk dat je er goed op let dat de doos niet bol komt te staan. Naast dat je je aan de maximale afmetingen moet houden, verliest de doos zijn stevigheid & loop je zo het risico dat de doos onderweg uit elkaar klapt. Zorg er dus voor dat de doos niet bol staat, maar lege plekken in de doos kun je het beste opvullen met andere spullen (kleding etc.) of beschermmateriaal zoals luchtkussentjes; ook dit zorgt namelijk weer voor extra stevigheid. Lees hier de adviezen van TNT zelf over het versturen en verpakken van een doos. Tip: Stop voor de terugreis, indien van toepassing, alvast een extra rol tape en de envelop met retour documenten in de doos. Heb je alles ingepakt? Tape dan een paar keer rondom de doos voor extra stevigheid. Onze contact gegevens staan op de doos geprint, dus je hoeft niet per sé een extra papier met het op- en aflever adres in de doos te stoppen.

Retour

Als je een retour geboekt hebt, gebruik je op de terugweg dezelfde doos als op de heenweg. Bewaar de doos tijdens je reis op een droge plek, bijvoorbeeld opgevouwen onder je bed. Het is niet erg als de doos er niet netjes meer uit ziet, het gaat erom dat de doos je kitespullen beschermd tijdens het transport. Zorg ervoor dat je kitespullen droog zijn wanneer je deze in de doos stopt, helaas gaan karton en water niet al te goed samen ;). Om je daar een beetje bij te helpen, sturen we dan ook de plastic zak mee waar je kitespullen in kunnen. Is de doos toch onverhoopt nat geworden of denk je dat de doos echt niet meer bruikbaar is? Neem dan even contact met ons op!

Wij versturen voorlopig nog geen boards die buiten onze maximale maat vallen. Kiteboards zoals directional-, race- en foilboards vallen helaas in bijna alle gevallen buiten onze maatvoering.

Belangrijke voorbereiding

Hoewel wij het je altijd zo gemakkelijk mogelijk willen maken, zijn er een aantal zaken waar wij jouw aandacht voor willen vragen. Omdat het zeer vervelend is als je bagage niet op tijd op locatie staat, willen wij vertragingen boven alles voorkomen. Lees de onderstaande tekst goed door om de kans op vertraging te minimaliseren.

Wanneer de bagage bij je thuis is opgehaald, informeren wij per email de ontvangende partij over de verwachtte afleverdatum van jouw zending. Het is echter van groot belang dat je de ontvangende partij zelf goed hebt geinformeerd & dat zij weten wat de bedoeling is zodat jouw zending bijvoorbeeld niet door de receptie wordt geweigerd. De medewerking van de ontvangende partij valt onder de verantwoordelijkheid van jou als verzender, hier hebben wij geen invloed op.

- Laat de ontvangende partij van te voren weten dat jij je bagage met de service van Travel Light opstuurt en door TNT bezorgd zal worden.

- Het is handig te vermelden uit hoeveel bagagestukken de zending bestaat. Als je grote pakketten verstuurd, zoals een fiets of golfset, is het verstandig om dit ook duidelijk te maken aan de accommodatie. Niet alle hotels of campings hebben genoeg (veilige) ruimte om grote pakketten op te slaan.

- Ga na of de accommodatie/ontvangende partij een receptie heeft waar men gedurende de dag aanwezig is (in ieder geval van 09:00 tot 18:00). Indien dit niet het geval is, neem dan even contact met ons op via info@travel-light.nl of bel ons op +31 85 487 4344. Wij zijn altijd bereid je te helpen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Bekijk de onderstaande inpak video voor meer informatie en uitleg over het inpakken van je kite:

ONZE PARTNERS

thuiswinkel-waarborg-logo
tnt-logo