travellight
Gemiddelde levertijd vaste land: 5 werkdagen
Gemiddelde levertijd Elba: 7 werkdagen
Gemiddelde levertijd Sardinië: 7 werkdagen
Gemiddelde levertijd Sicilië: 7 werkdagen

Italië, het land van heerlijk eten, historische steden én schitterende natuur. Van skivakanties in de Dolomiten tot kiten in het zuiden van het land, het kan allemaal. Naast het vaste land van Italië versturen wij ook bagage naar de volgende eilanden: Elba, Sardinië en Sicilië.

Heb jij een cruise geboekt en vertrek je vanaf Venetië? Als je eerst een nacht in een hotel verblijft, dan sturen wij jouw bagage naar de receptie van de accommodatie. Wil je liever dat je bagage al klaar wordt gezet in je hut? Dan kun je gebruik maken van de service van Easy Luggage Easy Venice. Hou er wel rekening mee dat dit een aparte service is en los staat van Travel Light, er komen dus kosten bij voor het vervoer en de opslag van je bagage. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Waar je op moet letten:

Let er op dat je, indien je je zending naar een afgelegen gebied stuurt, de ontvangende partij goed op de hoogte stelt van je zending. Sommige gebieden (in de bergen bijvoorbeeld) zijn namelijk wat lastiger te bereiken. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als de aflevering in zo’n gebied door een miscommunicatie verkeerd loopt, dat kan immers ongewenste vertraging opleveren.

- Houd er rekening mee dat wij niet naar de belastingvrije staten binnen Italië kunnen versturen, zoals bijvoorbeeld San Marino en Livigno.

- Italië heeft, zoals veel katholieke medditeraanse landen, veel nationale feestdagen. Op deze dagen is men vrij en zal er niets worden opgehaald of afgeleverd. De onderstaande data gelden als vrije dagen voor heel Italië in 2017:

 • 1 januari: Capodanno (Nieuwjaarsdag)
 • 6 januari: Befana / Epifani (Driekoningen)
 • maart/april: Sant'Angelo / Pasquetta (Pasen)
 • 25 april: Giorno della Liberazione (Bevrijdingsdag)
 • 1 mei: Festa del Lavoro (Dag van de Arbeid)
 • 2 juni: Festa della Repubblica (Nationale feestdag)
 • 15 augustus: Ferragosto (Maria Hemelvaart)
 • 1 november: Ognissanti (Allerheiligen)
 • 8 december: Immacolata Concezione (Onbevlekte ontvangenis)
 • 25 december: Natale (Eerste kerstdag)
 • 26 december: Santo Stefano (Tweede kerstdag)

Net zoals Spanje heeft Italië naast deze nationale feestdagen ook regionale feestdagen waar men vrij heeft. Wij houden dit zelf zo goed mogelijk bij, maar het kan nooit kwaad om het zelf ook voor de zekerheid na te gaan ;)fiets-versturen
FIETSEN RETOUR VANAF € 165,-
snowboard-versturen
SKI'S RETOUR VANAF € 79,-
koffers-versturen
KOFFER RETOUR VANAF € 69,-

ONZE PARTNERS

travellight
travellight
travelLight

Reis zonder bagage en bespaar op je totale reissom!

Neem de trein naar de luchthaven en bespaar op lang parkeren

Huur een kleinere auto en bespaar tot € 300,- per week!