fiets

Indien je een fiets laat versturen, ontvang je, ongeveer 1 week voor de pickup, de volgende benodigdheden in het welkomstpakket: een welkomstbrief, zendingsdocumenten (3), zendingslabels (1 per fiets), een instructiefolder & indien je zending retour gaat, de benodigdheden voor het retour in een envelop. Indien het pickup adres & retour adres niet in Nederland of België is, sturen we je de labels en documenten per email. Je ontvangt geen ander materiaal, tenzij anders is afgesproken.

Travel Light werkt nauw samen met diverse partijen die als verlengstuk kunnen fungeren bij het verzenden van je fiets. Wij zijn er van overtuigd dat iedere fietser zuinig is op zijn of haar trotse bezit en deze goed wenst te onderhouden en beschermen. Fietsen moeten altijd worden verpakt in een fietsdoos of fietskoffer. Deze fietsdoos of fietskoffer mag een maximale afmeting hebben van 180 x 95 x 22 cm en het gehele pakket mag maximaal 30kg wegen. Je dient zelf voor deze verpakking te zorgen. Heb je een doos met afwijkende maten? Mail ons de afmetingen van jouw fietsdoos of fietskoffer, plus het gewicht van het totale pakket, dan gaan wij na of je die doos kunt gebruiken.

Je fiets klaar maken voor verzending

Wij raden al onze klanten altijd aan om met één van onderstaande partners contact op te nemen voor het klaar maken van de fietsen voor het transport. Je bent niet verplicht om dit bij deze winkels te regelen. Natuurlijk kunnen wij je fiets ook gewoon thuis ophalen of bij je lokale fietsenwinkel. Zorg er in ieder geval altijd voor dat jouw fiets op de juiste manier wordt verpakt. Laat bijvoorbeeld geen losse onderdelen achter in de fietsdoos of koffer, deze kunnen tijdens het transport tegen je fiets aan tikken & er kan op die manier schade ontstaan. Wij raden altijd aan om je fiets zo goed mogelijk te beschermen door bijvoorbeeld een doek rond het frame van je fiets te wikkelen of de doos op te vullen met ander beschermend materiaal oals luchtkussentjes etc. Bedenk je dat je fiets een aantal keer in en uitgeladen zal worden door de medewerkers van TNT en tegen een stootje moet kunnen. Besteed dus voldoende aandacht aan een goede en correcte verpakking voor je fiets!

Wij werken samen met:

Van toerfietsen tot E-bikes, wij versturen ze allemaal. Onze zendingen worden standaard niet per vliegtuig vervoerd, dus jouw E-bike kan via ons opgestuurd worden naar je bestemming (en weer terug). E-bikes zijn vaak zwaar waardoor het totale gewicht van het pakket wellicht boven de 30kg uit komt. Wij adviseren dan ook een koffer bij te boeken waar de batterij in kan, naast andere onderdelen en/of kleding.
travellight
travellight

Het labelen van je zending

Je zending moet natuurlijk goed gelabeled zijn. Onze stickerlabels blijven goed plakken op een kartonnen fietsdoos maar op sommige fietskoffers kan deze snel loslaten. Dit hangt af van het materiaal van je fietskoffer, maar controleer wel even goed of je label niet los laat en gebruik eventueel nog extra tape om je label echt goed te bevestigen. Zorg ervoor dat je label ten alle tijden goed leesbaar is. Uit voorzorg adviseren we je om ook nog een papiertje (of kopie van het label) in je fietsdoos of fietskoffer te stoppen; mocht het label dan toch onleesbaar worden of los raken, dan kan TNT achterhalen waar jouw zending vandaan komt en wat de bestemming is. Lees hier de labeling instructies en hier de verpakkingsadviezen bij het gebruik van een doos van TNT zelf.

Het retour

Als je een retour geboekt hebt, ontvang je in het welkomstpakket ook een oranje/witte TNT envelop met je retour labels en documenten. Stop voor dat je op reis gaat alvast een rol tape in je fietskoffer zodat je op je vakantie hier niet voor op zoek hoeft te gaan. Pak je fiets op dezelfde manier in als op de heenweg en zet je fiets klaar bij de receptie van je accommodatie. Wij komen je fiets 1 werkdag na je eigen check out datum ophalen, tenzij er natuurlijk andere afspraken zijn gemaakt.

Belangrijke informatie

- Het gebruik van een fietsdoos of fietskoffer is verplicht! Schadeclaims door onjuiste verpakkingen worden niet in behandeling genomen. Twijfel je over de verpakking? Stuur ons een foto en neem contact met ons op.

- Alle pakketten worden in het depot nagewogen en nagemeten. Hou er rekening mee dat wij een naheffing kunnen sturen als jouw pakket groter is dan de aangegeven maten.

- Onze voorkeur gaat uit naar het afhalen bij een zakelijk adres zoals fietsenmakers of fietsverenigingen.

Hoewel wij het je altijd zo gemakkelijk mogelijk willen maken, zijn er een aantal zaken waar wij jouw aandacht voor willen vragen. Omdat het zeer vervelend is als je bagage niet op tijd op locatie staat, willen wij vertragingen boven alles voorkomen. Lees de onderstaande tekst goed door om de kans op vertraging te minimaliseren.

Wanneer de bagage bij je thuis is opgehaald, informeren wij per email de ontvangende partij over de verwachtte afleverdatum van jouw zending. Het is echter van groot belang dat je de ontvangende partij zelf goed hebt geinformeerd & dat zij weten wat de bedoeling is zodat jouw zending bijvoorbeeld niet door de receptie wordt geweigerd. De medewerking van de ontvangende partij valt onder de verantwoordelijkheid van jou als verzender, hier hebben wij geen invloed op.

- Laat de ontvangende partij van te voren weten dat jij je bagage met de service van Travel Light opstuurt en door TNT bezorgd zal worden.

- Het is handig te vermelden uit hoeveel bagagestukken de zending bestaat. Als je grote pakketten verstuurd, zoals een fiets of golfset, is het verstandig om dit ook duidelijk te maken aan de accommodatie. Niet alle hotels of campings hebben genoeg (veilige) ruimte om grote pakketten op te slaan.

- Ga na of de accommodatie/ontvangende partij een receptie heeft waar men gedurende de dag aanwezig is (in ieder geval van 09:00 tot 18:00). Indien dit niet het geval is, neem dan even contact met ons op via info@travel-light.nl of bel ons op +31 85 487 4344. Wij zijn altijd bereid je te helpen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Transport Partners van Travel Light

Wiel Rent

Voor optimale bescherming biedt Wiel-Rent hard case fietskoffers aan welke geschikt zijn voor alle soorten racefietsen en mountainbikes. Ideaal om uw fiets veilig te vervoeren in het vliegtuig, trein of auto. Wiel Rent verhuurt ook fietskoffers aan grotere groepen. Voor optimaal gebruiksgemak zijn de fietskoffers voorzien van wieltjes en een sleep-handvat en een gebruiksaanwijzing. Met 25 afhaalpunten in de Benelux altijd bij u in de buurt, maar u kunt natuurlijk ook kiezen om hem thuisbezorgd te krijgen.

Meer info en reserveren: Wiel-Rent.nl

MH Verhuur 
Ga jij op reis met je racefiets of mountainbike? Verstuur je geliefde fiets dan veilig met een fietskoffer van MH Verhuur! Deze Premium Travel Light partner is gespecialiseerd in het verhuren van fietskoffers en aanverwanten. Zij weten precies wat belangrijk is bij het versturen van je fiets. Al hun fietskoffers en fietstassen worden geleverd met handig stappenplan voor het inpakken, zodat je stressvrij op reis kan. 

Reserveer een fietskoffer op www.mhverhuur.nl en haal hem af op 1 van de 17 afhaallocaties
Giant
In samenwerking met Giant kun je bij de volgende Experience Store terecht als pick-up & drop-off punt maar ook om advies te krijgen over hoe je het beste je fiets inpakt en een (Giant) doos of koffer kunt huren. 

Momenteel kun je terecht bij voor pick-up en Drop-off, advies, verhuur en verkoop:

Giant Experience Store: Gek van fietsen in Alphen a/d Rijn

De Vakantiefietser
De Vakantiefietser is een Amsterdamse fietsenwinkel gespecialiseerd in vakantiefietsen, fietsaccessoires en uitrusting voor fietsvakanties zoals fietstassen, gidsen, kaarten, kleding, slaapmatjes en nog veel meer. 

Hier kun je terecht bij voor pick-up en Drop-off, advies, verhuur en verkoop: Vakantiefietser

Fietskoffer.nl
Wielrenners en mountainbikers willen op vakantie natuurlijk altijd hun eigen racefiets bij zich hebben. Maar hoe bescherm je de fiets het beste? Of je nu met het vliegtuig, in de trein of met de auto gaat, voor de beste bescherming van je fiets verstuur je hem in een fietskoffers. Kijk voor meer informatie op Fietskoffer.nl

ONZE PARTNERS

travellight
travellight
travelLight

Reis zonder bagage en bespaar op je totale reissom!

Neem de trein naar de luchthaven en bespaar op lang parkeren

Huur een kleinere auto en bespaar tot € 300,- per week!