snowboarder

Indien je een skiset of snowboard laat versturen, ontvang je ongeveer 1 week voor de pickup een welkomstpakket met alle benodigdheden & indien je zending retour gaat, de benodigdheden voor je retour in een bijgevoegde TNT envelop. Indien het pickup adres & retour adres niet in Nederland of België is, sturen we je de labels en documenten per email. Je ontvangt dan geen verpakkingsmateriaal, tenzij anders is afgesproken.

Hoewel wij het je altijd zo gemakkelijk mogelijk willen maken, zijn er een aantal zaken waar wij jouw aandacht voor willen vragen. Omdat het zeer vervelend is als je bagage niet op tijd op locatie staat, willen wij vertragingen boven alles voorkomen. Lees de onderstaande tekst goed door om de kans op vertraging te minimaliseren.

- Wanneer de bagage bij je thuis is opgehaald, informeren wij per email de ontvangende partij over de verwachtte afleverdatum van jouw zending indien wij online een email adres kunnen vinden. Het is echter van groot belang dat je de ontvangende partij zelf goed hebt geinformeerd & dat zij weten wat de bedoeling is zodat jouw zending bijvoorbeeld niet door de receptie wordt geweigerd. De medewerking van de ontvangende partij valt onder de verantwoordelijkheid van jou als verzender, hier hebben wij geen invloed op.

- Laat de ontvangende partij van te voren weten dat jij je bagage met de service van Travel Light opstuurt en door TNT bezorgd zal worden.

- Het is handig te vermelden uit hoeveel bagagestukken de zending bestaat. Als je grote pakketten verstuurd, zoals skidoos, is het verstandig om dit ook duidelijk te maken aan de accommodatie. Niet alle hotels of campings hebben genoeg (veilige) ruimte om grote pakketten op te slaan.

- Ga na of de accommodatie/ontvangende partij een receptie heeft waar men gedurende de dag aanwezig is (in ieder geval van 09:00 tot 18:00). Indien dit niet het geval is, neem dan even contact met ons op via info@travel-light.nl of bel ons op +31 85 487 4344. Wij zijn altijd bereid je te helpen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Wanneer je vanuit Nederland je ski’s of snowboard naar het buitenland verstuurd, krijg je van ons een doos thuis gestuurd waar jij je skis of snowboard in kan opsturen. Wij versturen zowel ski's als snowboards, zolang de de maximale lengte van ski’s en/of snowboards niet boven de 180 cm uitkomt. Wij kennen dan ook twee type dozen; wanneer je twee sets met schoenen boekt, krijg je maar één doos. Deze is uiteraard groter dan wanneer je een enkele set wilt opsturen. Bij het inpakken van deze doos is het belangrijk dat je er goed op let dat de doos niet bol komt te staan. Naast dat je je aan de maximale afmetingen moet houden, verliest de doos zijn stevigheid & loop je zo het risico dat de doos onderweg uit elkaar klapt. Zorg er dus voor dat de doos niet bol staat, maar lege plekken in de doos kun je het beste opvullen met andere spullen (kleding etc.) of beschermmateriaal zoals luchtkussentjes; ook dit zorgt namelijk weer voor extra stevigheid. Lees hier de adviezen van TNT zelf over het versturen en verpakken van een doos. Tip: Stop voor de terugreis, indien van toepassing, alvast een extra rol tape en de envelop met retour documenten in de doos. Heb je alles ingepakt? Tape dan een paar keer rondom de doos voor extra stevigheid. Onze contact gegevens staan op de doos geprint, dus je hoeft niet per sé een extra papier met het op- en aflever adres in de doos te stoppen. Plak de stickerlabels duidelijk op de doos zodat de chauffeur makkelijk de barcode scannen.

Retour

Als je een retour geboekt hebt, gebruik je op de terugweg dezelfde doos als op de heenweg. Bewaar de doos tijdens je reis op een droge plek, bijvoorbeeld opgevouwen onder je bed. Het is niet erg als de doos er niet netjes meer uit ziet, het gaat erom dat de doos je spullen beschermd tijdens het transport. Zorg ervoor dat je skispullen droog zijn wanneer je deze in de doos stopt, helaas gaan karton en water niet al te goed samen ;). Om je daar een beetje bij te helpen, sturen we dan ook de plastic zak mee waar je wintersport spullen in kunnen. Is de doos toch onverhoopt nat geworden of denk je dat de doos echt niet meer bruikbaar is? Neem dan even contact met ons op!

Wij sturen je op dit moment een plastic zak om de kartonnen doos van eventuele nattigheid van je ski- of snow equipment te beschermen. Wij zijn bezig om een duurzamer alternatief te vinden of het gebruik van de plastic zakken te compenseren. Graag willen we al onze klanten dan ook vragen om deze zakken weg te gooien in de plastic afval container. Wij zullen snel een groener alternatief aanbieden!

Wil jij je skispullen graag zo snel als mogelijk verzenden naar het buitenland of juist terug laten sturen naar Nederland of België? Dat is mogelijk, we vragen dan alleen een klein beetje flexibiliteit. Bel (+31 85 487 4344) of mail in dit soort situaties zodat we alles goed kunnen afstemmen. Wij sturen voor dit soort pickups geen welkomstpakket. Wij sturen de zendingslabels en documenten per email naar jou of de contactpersoon in het buitenland. Deze papieren dienen dan uitgeprint te worden en echt heel goed & stevig aan je bagage bevestigd te worden met een extra kopie van het label in elk van de bagagestukken. De chauffeur van TNT komt vervolgens op de telefonisch of per mail afgesproken datum de spullen halen, waarna je van ons een verwachtte afleverdatum ontvangt per email. Zoals je van ons gewend bent, blijven wij je zending volgen tot de aflevering.

Type zending & verpakking Enkele reis Retour
Enkele set incl. schoenen, type B doos (180 x 36 x 19/26kg) €57,- €109,-
Dubbele set excl. schoenen, type B doos (180 x 36 x 19/26kg) €57,- €109,-
Dubbele set incl. schoenen, type A doos (180 x 36 x 31/29kg) €99,- €166,-

Let op: zorg ervoor dat de remmen bij ski's omhoog staan. Wij leveren hiervoor elastieken in het welkomstpakket.

Verzekering?

Naast de standaard transportverzekering die je via ons bij TNT af kunt sluiten, kun je ook je hele wintersportreis laten verzekeren via De Nederlandse Ski Vereniging. Wil je met extra zekerheid en goed verzekerd op wintersport vakantie gaan? Dan adviseren wij de Nederlandse Ski Vereniging. Zij leveren de meest complete doorlopende reisverzekering voor wintersporters. 

De Nederlandse Ski Vereniging weet wat er allemaal kan misgaan tijdens je wintersport. Zij zijn al sinds 1978 actief op het verzekeringsvlak om die risico’s zo optimaal mogelijk voor je af te dekken. We durven te stellen dat zij de beste doorlopende reisverzekering voor wintersporters hebben ontwikkeld en bovendien kan je je Travel Light bagage laten verzekeren met hun aanvullende bagage verzekering!

ONZE PARTNERS

thuiswinkel-waarborg-logo
tnt-logo