luggage

Indien je een koffer laat versturen, ontvang je, ongeveer 1 week voor de pickup, de volgende benodigdheden in het welkomstpakket voor de heen- en terugweg. Indien het pickup adres & retour adres niet in Nederland of België is, sturen we je de labels en documenten per email. Je ontvangt dan geen verpakkingsmateriaal, tenzij anders is afgesproken.

Hoewel wij het je altijd zo gemakkelijk mogelijk willen maken, zijn er een aantal zaken waar wij jouw aandacht voor willen vragen. Omdat het zeer vervelend is als je bagage niet op tijd op locatie staat, willen wij vertragingen boven alles voorkomen. Lees de onderstaande tekst goed door om de kans op vertraging te minimaliseren.

- Wanneer de bagage bij je thuis is opgehaald, informeren wij per email de ontvangende partij over de verwachtte afleverdatum van jouw zending indien wij online een email adres kunnen vinden. Het is echter van groot belang dat je de ontvangende partij zelf al goed hebt geinformeerd & dat zij weten wat de bedoeling is zodat jouw zending bijvoorbeeld niet door de receptie wordt geweigerd. De medewerking van de ontvangende partij valt onder de verantwoordelijkheid van jou als verzender, hier hebben wij geen invloed op.

- Laat de ontvangende partij van te voren weten dat jij je bagage met de service van Travel Light opstuurt en door TNT bezorgd zal worden.

- Het is handig om ook aan de ontvanger te vermelden uit hoeveel bagagestukken de zending bestaat. Als je grote pakketten verstuurd, zoals een fiets of golfset, is het verstandig om dit ook duidelijk te maken aan de accommodatie. Niet alle hotels of campings hebben genoeg (veilige) ruimte om grote pakketten op te slaan.

- Ga na of de accommodatie/ontvangende partij een receptie heeft waar men gedurende de dag aanwezig is (in ieder geval van 09:00 tot 18:00). Indien dit niet het geval is, neem dan even contact met ons op via info@travel-light.nl of bel ons op +31 85 487 4344. Wij zijn altijd bereid je te helpen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Nadat je je koffer hebt ingepakt zoals je dat normaal ook zou doen & zeker weet dat je er niets meer bij wilt stoppen (heb je een rol tape voor de terugweg en je retour documenten al in je koffer gestopt?), trek je de bijgeleverde plastic zak over je koffer (of reistas) heen. Gebruik tape (niet bijgeleverd) om de zak zo strak mogelijk rond je koffer of reistas vast te maken. Als de zak niet strak om je koffer zit, zal de zak makkelijker scheuren tijdens het vervoer (en kun je zo je label kwijt raken) en bovendien worden de afmetingen van jouw koffer dan berekend op de omvang van de zak; dit wordt automatisch door een machine gescanned. Hou tenminste 1 handvat van je tas of koffer vrij (niet het uitrekbare handvat, deze kan makkelijker breken) zodat je pakket makkelijk opgetild kan worden door jou, de chauffeur van TNT en het personeel bij de accommodatie.

packed-suitcases-wrong-right

Als de zak strak om je koffer is vastgetaped, kun je je zendingslabels, stickers en de sticker met het bericht aan de receptie/ontvanger op de plastic zak plakken. Er is geen specifieke plaats waar je de stickers moet plakken, het belangrijkste is dat de stickers goed zichtbaar zijn en het routing label makkelijk gescanned kan worden, zoals in het bovenstaande voorbeeld. Let op: als je een transportverzekering hebt afgesloten via ons boekingsformulier en je wilt de koffer zelf ook verzekerd opsturen, dan moet je je koffer (of reistas) in een doos verpakken. Hieronder kun je twee video's bekijken met tips over het inpakken van je koffer en wat je beter wel of niet kunt of mag meenemen in je koffer.

Als je een koffer gaat versturen, ontvang je van ons grote een plastic zak in het welkomstpakket. Deze zak sturen wij mee zodat de sticker zendingslabels goed blijven plakken. Het is niet verplicht om deze zak te gebruiken, maar houdt er dan wel rekening mee dat de sticker labels bijvoorbeeld niet goed zullen blijven zitten op softcase koffers of reistassen. Het correct en goed labelen van je bagage is echt heel belangrijk dus besteed hier voldoende aandacht aan. Je labels moeten goed vast zitten en leesbaar zijn. Uit voorzorg adviseren we je om ook nog een papiertje (of kopie van het label) in je bagage te stoppen; mocht het label dan toch onleesbaar worden of van je bagage los komen, dan kan TNT achterhalen waar jouw koffer vandaan komt en wat de bestemming is. Lees hier de labeling instructies van TNT zelf.

Als je een retour geboekt hebt, ontvang je in het welkomstpakket ook een oranje/witte TNT envelop met je retour labels en documenten. Hier zit ook een plastic zak in voor de terugweg. De zak voor de heenweg kun je dus gewoon weggooien als je op je bestemming bent aangekomen en je koffer weer in je bezit is. Pak je koffer op dezelfde manier in als op de heenweg en zet je koffer klaar bij de receptie van je accommodatie. Wij komen je koffers 1 werkdag na je eigen check out datum ophalen, tenzij er natuurlijk andere afspraken zijn gemaakt.

Wij sturen je op dit moment een plastic zak om je koffer te beschermen van viezigheid en bovenal om je stickerlabels goed te laten plakken. Wij zijn bezig om een duurzamer alternatief te vinden of het gebruik van de plastic zakken te compenseren. Graag willen we al onze klanten dan ook vragen om deze zakken weg te gooien in de plastic afval container. Wij zullen snel een groener alternatief aanbieden!

Ook al worden onze zendingen standaard via de weg vervoerd, er zijn een aantal spullen die je niet mee mag opsturen. Het makkelijkste voor jezelf is om dezelfde regels aan te houden als op de luchthavens; wat je op het vliegveld niet in de ruimbagage mag stoppen, mag ook niet mee op transport met TNT. Dit gaat om de veiligheid van de medewerkers van TNT dus het is belangrijk dat je je aan deze veiligheidsregels houdt.

Het gaat om de volgende items:

 • - Powerbanks & andere grote batterijen of accu’s
 • - Houders onder druk
 • - Munitie, mijnen, granaten & andere militaire explosieven
 • - Slagpijpjes
 • - Ontstekers & lonten
 • - Vuurwerk & ander pyrotechnisch materiaal
 • - Rookblikken & -patronen
 • - Dynamiet, buskruit & kneedspringstoffen

Daarnaast raden wij sterk aan om de volgende items ook niet te versturen maar zelf in een kleine tas mee te nemen:

 • - (Essentiële) medicijnen
 • - Goederen van hoge persoonlijke waarden
 • - Breekbare spullen & elektronica
 • - Vloeistoffen (dit ivm het voorkomen van ongelukkige lekken in je bagage!)

Wil jij je koffer(s) graag zo snel als mogelijk verzenden naar het buitenland of juist terug laten sturen naar Nederland of België? Dat is mogelijk, we vragen dan alleen een klein beetje flexibiliteit. Bel (+31 85 487 4344) of mail in dit soort situaties zodat we alles goed kunnen afstemmen. Wij sturen voor dit soort pickups geen welkomstpakket. Wij sturen de zendingslabels en documenten per email naar jou of de contactpersoon in het buitenland. Deze papieren dienen dan uitgeprint te worden en echt heel goed & stevig aan je bagage bevestigd te worden met een extra kopie van het label in elk van de bagagestukken. De chauffeur van TNT komt vervolgens op de telefonisch of per mail afgesproken datum de spullen halen, waarna je van ons een verwachtte afleverdatum ontvangt per email. Zoals je van ons gewend bent, blijven wij je zending volgen tot de aflevering.

Tijdens het boeken kun je kiezen uit 3 verschillende maten koffers; small, medium en large. De bijbehorende prijzen zijn gebaseerd op het maximale volume per categorie. Jouw koffer (of tas) hoeft dus niet exact dezelfde afmetingen te hebben, zolang het totaal volume gelijk blijft. Weet je niet zeker welke categorie je moet kiezen? Stuur ons dan een mail met de afmetingen en het gewicht van jouw koffer of reis tas & wij zullen het voor je nakijken. Houdt er rekening mee dat we je een narekening sturen als je bagage te groot of te zwaar blijk te zijn; alle bagage stukken worden op de depots nagewogen en gemeten. We hanteren de volgende maximale afmetingen:

Maat Gewicht Enkele reis Retour
Small: 68 x 46 x 25 cm 20 kg €45,- €79,-
Medium: 75 x 53 x 30 cm 30 kg €59,- €99,-
Large: 78 x 58 x 35 cm 30 kg €69,- €115,-

ONZE PARTNERS

thuiswinkel-waarborg-logo
tnt-logo