fiets

Indien je een fiets laat versturen, ontvang je, ongeveer 1 week voor de pickup een welkomstpakket met alle benodigdheden & indien je zending retour gaat, ook je documenten voor het retour in een bijgevoegde TNT envelop. Indien het pickup adres & retour adres niet in Nederland of België is, sturen we je de labels en documenten per email.

Wanneer jij je fiets laat verzenden met Travel Light dien je zelf voor een stevige fietskoffer of fietsdoos te zorgen. Fietstassen of losse fietsen kunnen wij niet vervoeren.

Hoewel wij het je altijd zo gemakkelijk mogelijk willen maken, zijn er een aantal zaken waar wij jouw aandacht voor willen vragen. Omdat het zeer vervelend is als je bagage niet op tijd op locatie staat, willen wij vertragingen boven alles voorkomen. Lees de onderstaande tekst goed door om de kans op vertraging te minimaliseren.

- Wanneer de fiets bij je thuis is opgehaald, informeren wij per email de ontvangende partij over de verwachtte afleverdatum van jouw zending als wij online een email adres kunnen vinden. Het is echter van groot belang dat je de ontvangende partij zelf al goed hebt geinformeerd & dat zij weten wat de bedoeling is zodat jouw zending bijvoorbeeld niet door de receptie wordt geweigerd. De medewerking van de ontvangende partij valt onder de verantwoordelijkheid van jou als verzender, hier hebben wij geen invloed op.

- Laat de ontvangende partij van te voren weten dat jij je bagage met de service van Travel Light opstuurt en door TNT bezorgd zal worden.

- Het is handig te vermelden uit hoeveel bagagestukken de zending bestaat. Als je grote pakketten verstuurd, zoals een fiets of golfset, is het verstandig om dit ook duidelijk te maken aan de accommodatie. Niet alle hotels of campings hebben genoeg (veilige) ruimte om grote pakketten op te slaan.

- Ga na of de accommodatie/ontvangende partij een receptie heeft waar men gedurende de dag aanwezig is (in ieder geval van 09:00 tot 18:00). Indien dit niet het geval is, neem dan even contact met ons op via info@travel-light.nl of bel ons op +31 85 487 4344. Wij zijn altijd bereid je te helpen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Travel Light werkt nauw samen met diverse partijen die als verlengstuk kunnen fungeren bij het verzenden van je fiets. Wij zijn er van overtuigd dat iedere fietser zuinig is op zijn of haar trotse bezit en deze goed wenst te onderhouden en beschermen. Fietsen moeten altijd worden verpakt in een fietsdoos of fietskoffer. Wij raden al onze klanten altijd aan om met één van onderstaande partners contact op te nemen voor het klaar maken van de fietsen voor het transport. Je bent niet verplicht om dit bij deze winkels te regelen, je lokale fietsenwinkel kan jou daar net zo goed mee helpen. Je kunt je fiets thuis, op je werk of bij de fietsenwinkel laten ophalen indien de winkel daarmee akkoord gaat.

Wij werken samen met:

Zorg er in ieder geval altijd voor dat jouw fiets op de juiste manier wordt verpakt. Laat bijvoorbeeld geen losse onderdelen achter in de fietsdoos of koffer, deze kunnen tijdens het transport tegen je fiets aan tikken & er kan op die manier schade ontstaan. Wij raden altijd aan om je fiets zo goed mogelijk te beschermen door bijvoorbeeld een doek rond het frame van je fiets te wikkelen of de doos op te vullen met ander beschermend materiaal zoals luchtkussentjes etc. Bedenk je dat je fiets een aantal keer in en uitgeladen zal worden door de medewerkers van TNT en tegen een stootje moet kunnen. Besteed dus voldoende aandacht aan een goede en correcte verpakking voor je fiets!

Je zending moet natuurlijk goed gelabeled zijn. Onze stickerlabels blijven goed plakken op een kartonnen fietsdoos maar op sommige fietskoffers kan deze snel loslaten. Dit hangt af van het materiaal van je fietskoffer, maar controleer wel even goed of je label niet los laat en gebruik eventueel nog extra tape om je label echt goed te bevestigen. Zorg ervoor dat je label ten alle tijden goed leesbaar is. Uit voorzorg adviseren we je om ook nog een papiertje (of kopie van het label) in je fietsdoos of fietskoffer te stoppen; mocht het label dan toch onleesbaar worden of los raken, dan kan TNT achterhalen waar jouw zending vandaan komt en wat de bestemming is. Lees hier de labeling instructies en hier de verpakkingsadviezen bij het gebruik van een doos van TNT zelf.

Het retour

Als je een retour geboekt hebt, ontvang je in het welkomstpakket ook een oranje/witte TNT envelop met je retour labels en documenten. Stop voor dat je op reis gaat alvast een rol tape in je fietskoffer zodat je op je vakantie hier niet voor op zoek hoeft te gaan. Pak je fiets op dezelfde manier in als op de heenweg en zet je fiets klaar bij de receptie van je accommodatie. Wij komen je fiets 1 werkdag na je eigen check out datum ophalen, tenzij er natuurlijk andere afspraken zijn gemaakt.

Van toerfietsen tot E-bikes, wij versturen ze allemaal. Onze zendingen worden standaard niet per vliegtuig vervoerd, dus jouw E-bike kan via ons naar je bestemmingen worden vervoerd. Wel zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Je accu/batterij moet in de elektrische fiets worden vervoerd. Stuur geen losse batterijen/accu's mee, hier dien je namelijk specifieke certificaten en documenten voor te hebben & dit moet via een speciale service worden vervoerd. Wij verzorgen dit soort verzendingen NIET. Probeer je toch je accu/batterij apart te versturen? Dan zal je batterij/accu in het depot worden vastgehouden totdat TNT klaar is met de inspectie en vervolgens naar je worden terug gestuurd. Een grote, losse accu/batterij zoals bijna alle e-bikes hebben, vallen namelijk onder 'Dangerous Goods' en mogen zonder specifieke verpakking en transportservice niet worden verzonden.

Wil jij je fiets graag zo snel als mogelijk verzenden naar het buitenland of juist terug laten sturen naar Nederland of België? Dat is mogelijk, we vragen dan alleen een klein beetje flexibiliteit. Bel (+31 85 487 4344) of mail in dit soort situaties zodat we alles goed kunnen afstemmen. Wij sturen voor dit soort pickups geen welkomstpakket. Wij sturen de zendingslabels en documenten per email naar jou of de contactpersoon in het buitenland. Deze papieren dienen dan uitgeprint te worden en echt heel goed & stevig op de fietsdoos bevestigd te worden met een extra kopie van het label in de fietsdoos. De chauffeur van TNT komt vervolgens op de telefonisch of per mail afgesproken datum de spullen halen, waarna je van ons een verwachtte afleverdatum ontvangt per email. Zoals je van ons gewend bent, blijven wij je zending volgen tot de aflevering.

Als jij je fiets wil laten verzenden met Travel Light dien je zelf voor een fietskoffer of fietsdoos te zorgen. Je kunt deze huren, kopen of bij je lokale fietsenmaker langs gaan en vragen of zij nog een fietsdoos voor je over hebben. Wij hanteren 3 verschillende maximale maten per categorie:

Maat Enkele reis Retour
Small: 110 x 91 x 30 cm €114,- €188,-
Medium: 180 x 95 x 22 cm €134,- €215,-
Large: 140 x 80 x 40 cm €154,- €244,-

Alle fiets pakketten hebben een maximaal toegestaan gewicht van 30kg. Houdt er rekening mee dat de bovenstaande afmetingen niet exact overeen hoeven te komen met de doos die je gebruikt; het gaat om het maximale totaal volume van jouw pakket. Weet je niet zeker welke categorie je moet hebben? Stuur ons dan een mail met de afmetingen van jouw fietsdoos, dan zullen we het voor je berekenen. Zorg ervoor dat je de juiste categorie kiest; als je pakket achteraf te groot of te zwaar blijkt te zijn, kunnen we je een naheffing sturen.

travellight
travellight

ONZE PARTNERS

thuiswinkel-waarborg-logo
tnt-logo